BOOST for Love #2

BOOST for Love is een serie thema-avonden over de liefde. Hoe werkt liefde in Nederland? Daar is natuurlijk geen eenvoudig antwoord op, want voor liefde zijn er geen geschreven regels: er zijn veel nuances, dromen, verwachtingen en verschillende manieren om gevoelens en gedachten te uiten. Het gevoel is hetzelfde, want liefde is universeel. Maar in verschillende talen en culturen gelden wel verschillende codes. De eerste editie afgelopen zomer ging over vragen als: wanneer zeg je ‘schat’, wat doe je bij een eerste afspraak, hoe en wanneer zeg je ‘ik hou van je’?

BOOST for Love #2 in december ging over praktische zaken. Het thema was Hoe doe jij dat? Wat zijn je verhalen, welke versiertechnieken gebruik je, wat zijn je frustraties, wanneer mag je iemand aanraken? Verhalen van bezoekers werden uitgebeeld tijdens een ‘terugspeel-theater’. Daarna gaven de gasten in groepjes antwoord op de vraag ‘Wat zou jij doen als…’.

BOOST is een veilige plek om vragen te stellen. De gesprekken waren heel informeel en grappig, maar ook serieus. Er werden open en eerlijke vragen gesteld. Het mooiste aan deze bijeenkomst was dat zo veel mensen open en kwetsbaar durfden te zijn, en tegelijkertijd sterk en trots hun verhaal vertelden voor een groot publiek. Verliefd zijn, liefdesverdriet, afgewezen worden, je grote liefde vinden… in deze zoektocht waren jong en oud, man en vrouw, Nederlander en nieuwkomer allemaal verbonden.