Amsterdams Vrijwilligers Evenement

Wanneer:
21 november 2018 @ 16:00 – 20:00
2018-11-21T16:00:00+01:00
2018-11-21T20:00:00+01:00

Op 21 november organiseert de Gemeente Amsterdam in opdracht van de coördinerend wethouder Vluchtelingen, Rutger Groot Wassink, en in samenwerking met VluchtelingenWerk en de Vrijwilligerscentrale een evenement voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor vluchtelingen in Amsterdam.

BOOST is gevraagd om één van de gesprekstafel te leiden! Dit gesprek zal gaan over hoe we de inzet van Amsterdammers voor de integratie van vluchtelingen kunnen blijven ondersteunen en stimuleren. Vluchtelingen zijn enorm gebaat bij contact met gewone Amsterdammers. De afgelopen jaren hebben veel mensen zich daar met grote betrokkenheid voor ingezet. Hoe kunnen we dat verduurzamen? Welke ondersteuning hebben mensen daarbij nodig? En hoe kunnen ook weer nieuwe mensen aanhaken? Zou meer positieve aandacht in de media kunnen helpen? Hoe agenderen we het belang van ‘bottom up integratie’ voor de komende jaren? Hoe denken vrijwilligers hierover?

Er zijn verder workshops, gesprekstafels over andere onderwerpen en een buffet. Natuurlijk zijn ook alle vrijwilligers die zich bij BOOST inzetten heel erg welkom om deel te nemen aan dit programma. Het is leuk om in deze setting onze expertise met de stad, en collega-vrijwilligers, te kunnen delen en ook nieuwe inzichten op te doen.

Wil je meer informatie of je alvast aanmelden? Kijk dan hier.