Info Café ‘Zij Woonden Hier’

Wanneer:
3 mei 2019 @ 15:15 – 16:15
2019-05-03T15:15:00+02:00
2019-05-03T16:15:00+02:00
Info Café 'Zij Woonden Hier'

Op 4 & 5 mei wordt in Nederland op allerlei manier stil gestaan bij oorlog en vrijheid. Ook bij ons in de buurt. Ben je ook benieuwd naar de verhalen van de Tweede Wereldoorlog uit de buurt? Het initiatief ‘Zij Woonden Hier’ komt vrijdag 3 mei vertellen over de geschiedenis van de Danie Theronstraat en de herdenking van de oorlog. 

Na afloop van het info café is er een herdenkingsborrel bij BOOST om samen na te praten.

Een aantal bewoners van de Danie Theronstraat in de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost wil dat de bijna vijfhonderd gedeporteerde en vermoorde straatgenoten uit de Tweede Wereldoorlog niet vergeten worden. Zij zetten zich daarom in om de namen, de geschiedenis en de gebeurtenissen uit de straat te blijven herinneren. Er is aangesloten bij de Open Joodse Huizen en er wordt meegedaan aan het Stolpersteine project. Ook wordt er actief contact gezocht met nabestaanden en levende getuigen van de gebeurtenissen.

Er is door de bewoners een mooie, duidelijke en ingrijpende expositie samengesteld waarin herinneringen van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de straat te zien zijn. Ook worden de namen van de slachtoffers herdacht in de expositie.

BOOST is ontzettend trots op deze sterkte buren die zich hard maken voor het herinneren van deze verschrikkelijke gebeurtenissen in de straat en draagt ook graag bij aan het voortbestaan van deze herinnering.

Meer informatie over het project ‘Zij Woonden Hier’ kun je hier vinden.