CORONA UPDATE (15 december)

Helaas gaan we weer een aantal moeilijke weken tegemoet met strenge coronamaatregelen.

BOOST is een belangrijke plek voor mensen die soms kwetsbaar zijn. In overleg met de gemeente Amsterdam en andere betrokken instanties kan BOOST ook tijdens de lockdown doorgaan met de huidige activiteiten. We zetten ons de komende tijd extra in om onze activiteiten zo veilig mogelijk aan te blijven bieden, online én op onze ontmoetingsplek.

Houd onze social media in de gaten voor nieuwe updates. En neem voor vragen gerust even contact op!

We wensen iedereen de komende tijd veel sterkte en gezondheid toe.

Team BOOST ??
Neem hier contact met ons op

INFORMATIE OVER CORONA

Informatie over corona

Hieronder vind je websites met informatie die belangrijk kan zijn: over de algemene maatregelen van de overheid, over gezondheid, inburgering, onderwijs, werk of uitkering.

Wil je extra oefenen online met de Nederlandse taal? Klik dan hier voor online taal tips.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Of wil je samen contact opnemen met een andere organisatie? Stuur dan een mail naar info@boostamsterdam.nl

Hartelijke groet en blijf gezond, Team BOOST

LANDELIJKE RICHTLIJNEN

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert de overheid over corona. En geeft richtlijnen waar iedereen in Nederland zich aan moet houden. Klik hier voor de actuele informatie, vragen en antwoorden.

Klik hier voor de informatie van de Nederlandse rijksoverheid. Al het nieuws wordt vertaald. De vertalingen kan je hier vinden: vertalingen persconferentie.

Er zijn ook informatie-sheets in verschillende talen. Deze kun je hier vinden: informatie over maatregelen overheid

GEMEENTE AMSTERDAM

De Gemeente Amsterdam volgt de richtlijnen van de overheid. Om het laatste nieuws vanuit Amsterdam te volgen kun je op deze website terecht.

Veel gebouwen zijn dicht. De gemeente heeft wel contactpersonen bij het Sociaal Loket, in ieder stadsdeel.
Klik hier hoe je hen kunt bereiken.

GEZONDHEID EN MEDISCHE ZORG

De gezondheid van iedereen is op dit moment heel belangrijk.  Wil jij weten hoe jij jouw gezondheid en die van anderen kunt beschermen?

Pharos is een organisatie die kennis over gezondheid met iedereen deelt. Zij hebben daarom adviezen en tips in verschillende talen beschikbaar.

Klik hier voor Nederlands

Klik hier voor Arabisch (العربية)

Klik hier voor Tigrinya (ትግርኛ)

Klik hier voor Farsi (فارسى)

Klik hier voor Engels

Ben je zelf echt ziek? (Je hebt meer dan 38 graden koorts en hoest veel.) Bel dan met je eigen huisarts.

Heb je geen huisarts? Spreek dan een boodschap in bij Dokters van de Wereld020 – 765 3801

Heb je andere vragen over je gezondheid? Dan kun je bellen met het algemene telefoonnummer van de RIVM. Dit telefoonnummer is er speciaal voor vragen over het corona-virus: 0800 – 1351.

Of kijk op de website van thuisarts. Hier staan antwoorden op. Antwoorden op vragen over je gezondheid en klachten wanneer je ziek bent.

INFORMATIE VOOR VLUCHTELINGEN

Er is een helpdesk geopend voor nieuwkomers. Je kan al je vragen over corona stellen. Ook in het Arabisch en Tigrinya. Kijk op deze Facebookpagina voor de contactgegevens.

VluchtelingenWerk Nederland volgt de ontwikkelingen die op dit moment voor vluchtelingen van belang zijn. (Wat gebeurt er met juridische procedures? Wat zijn de gevolgen wanneer je in het AZC woont?)
De informatie staat hier op de website van VWN. Op deze website staat ook informatie in andere talen.

Alle inburgeringsexamen en NT2-examens zijn voorlopig uitgesteld. Ook krijgen alle inburgeraars door deze maatregel 2 maanden extra tijd om in te burgeren. Het laatste nieuws over inburgering en examens staat op de website van inburgeren.nl. Klik hier

 

[/vc_column][/vc_row]