INFORMATIE OVER CORONA MAATREGELEN

BOOST weer op locatie

Het BOOST programma gaat weer van start in het pand. In het gebouw volgen wij de richtlijnen tegen verspreiding van het coronavirus. Hierdoor is er helaas minder plek, minder programma en wordt er geen lunch aangeboden.

Alle bezoekers van het gebouw melden zicht aan bij de balie. Hier is een gezondheidscheck en worden naam en telefoonnummers van alle bezoekers genoteerd. Het gebouw is zodanig ingericht dat iedereen voldoende afstand kan houden van elkaar en er zijn bepaalde looproutes uitgezet. Wij vragen alle bezoekers van BOOST om bij te dragen aan het beperken van de risico’s. Voel je je ziek? Blijf dan thuis. Heb je vragen? Mail dan aan info@boostamsterdam.nl en kom niet zomaar langs.

 

Wil je extra oefenen online met de Nederlandse taal? Klik dan hier voor online taal tips.

Hieronder vind je websites met informatie die belangrijk kan zijn: over de algemene maatregelen van de overheid, over gezondheid, inburgering, onderwijs, werk of uitkering.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Of wil je samen contact opnemen met een andere organisatie? Stuur dan een mail naar info@boostamsterdam.nl

Hartelijke groet en blijf gezond, Team BOOST

LANDELIJKE RICHTLIJNEN

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert de overheid over corona. En geeft richtlijnen waar iedereen in Nederland zich aan moet houden. Klik hier voor hun actuele informatie, vragen en antwoorden.

Klik hier voor de informatie van de Nederlandse rijksoverheid. Al het nieuws wordt vertaald. De vertalingen kan je hier vinden: vertalingen persconferentie.

Er zijn ook informatie-sheets in verschillende talen. Deze kun je hier vinden: informatie over maatregelen overheid

GEMEENTE AMSTERDAM

De Gemeente Amsterdam volgt de richtlijnen van de overheid. Om het laatste nieuws vanuit Amsterdam te volgen kun je op deze website terecht.

Veel gebouwen zijn dicht. De gemeente heeft wel contactpersonen bij het Sociaal Loket, in ieder stadsdeel.
Klik hier hoe je hen kunt bereiken.

GEZONDHEID EN MEDISCHE ZORG

De gezondheid van iedereen is op dit moment heel belangrijk.  Wil jij weten hoe jij jouw gezondheid en die van anderen kunt beschermen?

Pharos is een organisatie die kennis over gezondheid met iedereen deelt. Zij hebben daarom adviezen en tips in verschillende talen beschikbaar.

Klik hier voor Nederlands

Klik hier voor Arabisch (العربية)

Klik hier voor Tigrinya (ትግርኛ)

Klik hier voor Farsi (فارسى)

Klik hier voor Engels

Ben je zelf echt ziek? (Je hebt meer dan 38 graden koorts en hoest veel.) Bel dan met je eigen huisarts.

Heb je geen huisarts? Spreek dan een boodschap in bij Dokters van de Wereld020 – 765 3801

Heb je andere vragen over je gezondheid? Dan kun je bellen met het algemene telefoonnummer van de RIVM. Dit telefoonnummer is er speciaal voor vragen over het corona-virus: 0800 – 1351.

Of kijk op de website van thuisarts. Hier staan antwoorden op. Antwoorden op vragen over je gezondheid en klachten wanneer je ziek bent.

INFORMATIE VOOR VLUCHTELINGEN

Er is een helpdesk geopend voor nieuwkomers. Je kan al je vragen over corona stellen. Ook in het Arabisch en Tigrinya. Kijk op deze Facebookpagina voor de contactgegevens.

VluchtelingenWerk Nederland volgt de ontwikkelingen die op dit moment voor vluchtelingen van belang zijn. (Wat gebeurt er met juridische procedures? Wat zijn de gevolgen wanneer je in het AZC woont?)
De informatie staat hier op de website van VWN. Op deze website staat ook informatie in andere talen.

Alle inburgeringsexamen en NT2-examens zijn voorlopig uitgesteld. Ook krijgen alle inburgeraars door deze maatregel 2 maanden extra tijd om in te burgeren. Het laatste nieuws over inburgering en examens staat op de website van inburgeren.nl. Klik hier

HELPEN

Er is extra hulp nodig in de zorg. Heb je een zorg achtergrond? Meld je hier aan op extrahandenvoordezorg.nl.

Heb je specifiek ervaring in de gezondheidszorg? En wil je misschien helpen? Kijk dan op de website van Vereniging Buitenlands Gediplomeerde Artsen voor de mogelijkheden.

Wil je vrijwillig hulp aanbieden? Iets doen voor anderen? Bijvoorbeeld boodschappen doen voor iemand die binnen moet blijven. Dan kan dat via deze website. Dit is een samenwerking van meerdere organisaties. Wanneer je specifiek iets in Amsterdam wil doen kan dat via deze website.

DAGELIJKSE ZORG

Ben je ziek en kan je niet uit huis? Heb je hulp nodig bij boodschappen doen? Er is hiervoor een nieuwe website gemaakt door alle Amsterdamse welzijnsinstellingen: voorelkaarinamsterdam.nl. Op deze website kan je om hulp vragen. Er staat ook een telefoonnummer op dat je kunt bellen.