LEREN & WERKEN

BOOST biedt allerlei mogelijkheden om nieuwe dingen te leren en ervaring op te doen op weg naar een baan. Je kunt hulp vragen bij je huiswerk, maar ook vrijwilligerswerk doen of stage lopen.

HULP BIJ HUISWERK

Als je hulp nodig hebt bij je huiswerk kun je ook bij BOOST terecht. Elke dag, van 14.00 tot 16.00 uur kun je hulp vragen bij dingen die je niet begrijpt of lastig vindt. Er zijn elke middag een paar vrijwilligers aanwezig om mensen te helpen met huiswerk voor de taallessen, maar je kunt ook hulp vragen bij rekenen of andere vakken.

KEUKEN

In onze keuken wordt dagelijks een lunch bereid voor 60 tot 80 bezoekers. Elke dag staat er een kookploeg klaar om een gezonde en heel smakelijke lunch te bereiden.

Je kunt in onze keuken en/of in de koffiebar mee werken als vrijwilliger, als werkervaringsplek ter voorbereiding op een echte baan in de horeca, om je Nederlands te oefenen, of omdat je gewoon van koken houdt. Ook worden er cursussen gegeven over bijvoorbeeld hygiëne en veiligheid in de keuken.

Op maandagavond stelt BOOST zijn keuken ter beschikking aan BuurtBuik. Deze organisatie kookt op verschillende plekken in de stad gratis maaltijden van producten die supermarkten, groenteboeren en horecabedrijven over hebben. Zo strijden we tegen voedselverspilling. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er samen een lekker diner van.

CURSUSSEN

We organiseren niet alleen activiteiten om Nederlands te leren. Je kunt bij BOOST ook allerlei andere cursussen volgen, zoals Engels en Arabisch, fietsles, naailes en zangles. Vanwege de corona maatregelen kunnen nog niet alle activiteiten doorgaan. Kijk voor het huidige aanbod op het rooster.