LEREN & WERKEN

BOOST biedt allerlei mogelijkheden om nieuwe dingen te leren en ervaring op te doen op weg naar een baan. Je kunt hulp vragen bij je huiswerk, maar ook vrijwilligerswerk doen of stage lopen.

HULP BIJ HUISWERK

Als je hulp nodig hebt bij je huiswerk kun je ook bij BOOST terecht. Elke dag, van 14.00 tot 16.00 uur kun je hulp vragen bij dingen die je niet begrijpt of lastig vindt. Er zijn elke middag een paar vrijwilligers aanwezig om mensen te helpen met huiswerk voor de taallessen, maar je kunt ook hulp vragen bij rekenen of andere vakken.

BOOST NAAR BANEN

Bij BOOST werken we samen om vluchtelingen een plek in de Nederlandse maatschappij te laten vinden. Naast het spreken van de taal is netwerken heel belangrijk bij het zoeken en vinden van een baan, en nieuwkomers hebben vaak nog geen netwerk. BOOST biedt niet alleen taalactiviteiten; ook bij het vinden van een opleiding, stage of werk buiten BOOST trekken we samen op. Wat is een goede opleiding voor mij? Waar vind ik een stageplek? Hoe werkt een uitzendbureau? Wie kan ik eens spreken over mijn eigen vakgebied? Wat gebeurt er met mijn uitkering als ik tijdelijk ga werken? Ingewikkelde vragen, waarbij BOOST kan helpen!

We zetten bestaande netwerken van buurtbewoners in om statushouders te begeleiden naar vrijwilligerswerk, betaald werk, een opleiding of een eigen onderneming. We werken met een team van 20 gidsen. Een gids kan een nieuwkomer introduceren bij werkgevers, studievrienden of collega’s. Vervolgens gaan ze samen op zoek naar een geschikte plek om te werken of te leren.

Wil je gekoppeld worden aan een gids en wil je samen met ons team op zoek naar een geschikte opleiding of werk? Ben je juist geïnteresseerd om gids te worden, of wil je gewoon meer informatie? Neem dan contact op met Julietta Tiemeijer via e-mail of telefoon: 06-212 2883. Of kom een keer langs bij BOOST.

Je kunt bij BOOST ook actief meedoen in de organisatie, en zo de taal oefenen en je talenten inzetten en ontwikkelen. Dat is meteen een leuke manier om elkaar beter te leren kennen.

KEUKEN

In onze keuken wordt dagelijks een lunch bereid voor 60 tot 80 bezoekers. Elke dag staat er een kookploeg klaar om een gezonde en heel smakelijke lunch te bereiden.

Je kunt in onze keuken en/of in de koffiebar mee werken als vrijwilliger, als werkervaringsplek ter voorbereiding op een echte baan in de horeca, om je Nederlands te oefenen, of omdat je gewoon van koken houdt. Ook worden er cursussen gegeven over bijvoorbeeld hygiëne en veiligheid in de keuken.

Op maandagavond stelt BOOST zijn keuken ter beschikking aan BuurtBuik. Deze organisatie kookt op verschillende plekken in de stad gratis maaltijden van producten die supermarkten, groenteboeren en horecabedrijven over hebben. Zo strijden we tegen voedselverspilling. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er samen een lekker diner van.

CURSUSSEN

We organiseren niet alleen activiteiten om Nederlands te leren. Je kunt bij BOOST ook allerlei andere cursussen volgen, zoals Engels en Arabisch, fietsles, naailes en zangles.