LEREN & WERKEN

BOOST biedt allerlei mogelijkheden om nieuwe dingen te leren en ervaring op te doen op weg naar een baan. Je kunt hulp vragen bij je huiswerk, maar ook vrijwilligerswerk doen of stage lopen. BOOST organiseert niet alleen activiteiten om Nederlands te leren. Je kunt bij BOOST ook allerlei andere cursussen volgen, zoals Engels en Arabisch, fietsles, naailes en zangles. Vanwege de corona maatregelen kunnen nog niet alle activiteiten doorgaan. Kijk voor het huidige aanbod op het rooster.

ENGELSE LES

BOOST biedt Engelse les op drie niveaus, van echte beginners, naar gemiddeld tot ‘Advanced’. Het is bedoeld voor mensen die willen doorstromen naar het reguliere onderwijs, bijvoorbeeld voorbereiden op het schakeljaar, of gewoon Engels willen leren praten.

In februari starten er nieuwe Engelse lessen bij BOOST (beginners en intermediate niveau). De lessen zijn 1 keer per week, de cursus duurt 10 weken. Wil je meedoen? Neem dan contact met ons op.

Naast de klassikale lessen is er ook Engels taalcafé. Dit is op woensdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 16.00 uur. Voor het taalcafé kun je je vlak voor aanvang aanmelden bij de balie van BOOST. Door de corona maatregelen is er beperkt plaats.

COMPUTERLES

Computervaardigheden zijn onontbeerlijk als je goed wil meedraaien in de Nederlandse samenleving en vooral in deze tijden is het van grote belang om digitaal kennis te hebben. BOOST organiseerde daarom computerlessen. De cursus begint bij het begin en je krijgt antwoorden op vragen zoals: wat is een computer en wat zit er eigenlijk in een computer en hoe werkt dat? Wat is het verschil tussen de ene en de andere computer? Hoe werkt het internet? Hoe verstuur je e-mail? Wat zijn virussen en hoe bescherm je een computer?

De deelnemers leren over de basis van computergebruik: een wachtwoord instellen, het startmenu uitproberen en mappen maken. Daarna wordt aandacht besteed aan Microsoft Office. Zo hebben de cursisten een verhaal getypt in Microsoft Word en een PowerPoint-presentatie gemaakt. De docent kijkt per deelnemer waar ze behoeftes aan hebben en wat ze al kennen en wat ze graag willen leren.

De 30-jarige Syrische Rema die ruim drie jaar geleden naar Nederland kwam volgt op dit moment de computerlessen en is er heel enthousiast over.

‘Ik ben blij dat ik die lessen mag volgen,’ zegt zij. ’Ik wil vooral leren hoe ik op office programma’s kan werken, bijvoorbeeld presentaties maken op PowerPoint, leren werken met Excel en leren teksten schrijven op Word. Ik denk dat het van een groot belang is om die kennis onder de knie te hebben”. “Ik hoop dat ik na deze lessen met meer zelfvertrouwen later aan een opleiding of werk kan beginnen.”

Rema hoopt later iets met administratief werk te kunnen doen en volgt daar momenteel een training voor.

Update: Er gaat weer een nieuwe cursus van start!

Wat: Basiscursus voor computervaardigheden. Leer de mogelijkheden van je computer kennen.

Er wordt per deelnemer gekeken naar de gewenste behoeftes.

Wanneer: In Februari, de datum wordt nog aangekondigd. De cursus bestaat uit 4 middagen.

Wie: De cursus wordt door vrijwilligers Tawfik en Peter

Waar: In het BOOST gebouw (lokaal 1.14). Laptops zijn aanwezig.

Per cursus is er beperkt plek. Er wordt een wachtlijst voor de deelname bijgehouden.

Interesse? Wil je meedoen met de computerles? Neem dan contact met ons op.

FIETSLES

Wil je leren fietsen en de verkeersregels leren kennen? Kom dan meedoen met de lessen van Nagla Elsayed! Het is een combinatie van theorie en praktijk. Je begint in de gymzaal van BOOST. Zodra je kunt opstappen en goed kunt remmen, mag je mee naar buiten. Na ongeveer twaalf lessen volgt een examen.

Deze lessen zijn voor vrouwen. Wil je als man ook graag leren fietsen? Neem dan contact met ons op, dan zoeken we naar een mogelijkheid.

NAAILES

In ons naaiatelier worden naailessen gegeven door twee ervaren docenten. De cursisten komen uit India, Eritrea, Syrië, Iran, Afghanistan en Marokko en spreken dus meestal elkaars taal niet. Daarom wordt er tijdens de naailes Nederlands gesproken. Er doen ook twee Nederlandse dames mee met de les en zij helpen dan met de taal. Zo leer je naaien én kun je je Nederlands oefenen!

ARABISCHE LES

Lijkt het je leuk om Arabisch te leren? Kom meedoen bij de beginners- of gevorderdengroep van Maher Lakmoush, voor vragen kan je een mail sturen naar: subhi@boostamsterdam.nl