ONTMOETING

BOOST organiseert naast taallessen en andere cursussen ook allerlei gezellige evenementen waarin ontmoeting centraal staat.

BIJEENKOMSTEN

Ons programma staat bol van de activiteiten, zoals het maandelijkse Infocafé over steeds weer een ander thema, georganiseerd in samenwerking met onze partners. We organiseren ook platforms over wisselende onderwerpen, dialoogavonden, borrels en evenementen zoals BOOST for Love, een serie thema-avonden over de liefde. Houd de agenda in de gaten!

SAMEN KOKEN EN ETEN

BOOST heeft een professionele keuken waar een groot team van vrijwilligers dagelijks lunches verzorgt voor ongeveer 60 bezoekers. Samen koken is een ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen en Nederlands te oefenen. Wil je later in een restaurant werken? Dan kun je in onze keuken alvast ervaring opdoen.

SPORTEN

Op de bovenste verdieping van ons pand hebben we een mooie gymzaal waar we activiteiten en evenementen organiseren.
In de gymzaal vinden de fietslessen plaats maar kan ook gesport worden. Er is voetbal en er wordt gekickbokst. Heb je zelf ideeën voor nieuwe sporten? Ga met ons in gesprek, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Houd de agenda en het rooster in de gaten voor de juiste tijdstippen.

INFOCAFÉ

Naast onze dagelijkse activiteiten, zoals het Taalcafé en het Zorgcafé, organiseert BOOST ook regelmatig Infocafés.
Tijdens een Infocafé komen organisaties van buiten BOOST iets vertellen over allerlei verschillende interessante onderwerpen. Zo leren nieuwkomers Nederland steeds beter kennen en kunnen ze nog beter integreren. Thema’s zijn bijvoorbeeld: Werken in de zorg, Wonen en huren, Arbeidsrecht. Het zijn informatieve en inspirerende bijeenkomsten.

Kom ook een keer luisteren! Check de agenda voor meer informatie

ZORGCAFÉ

Toen BOOST nog niet zo lang bestond, merkten de taaldocenten en andere vrijwilligers dat sommige vluchtelingen veel moeite hadden met leren. Ze konden zich niet goed concentreren, door slaapproblemen, allerlei zorgen en soms ook trauma’s. Ze hadden ook veel vragen over het zorgsysteem en alle regels in Nederland. Samen met Dokters van de Wereld en het Nederlandse Rode Kruis is toen het Zorgcafé opgezet bij BOOST. Daar kunnen vluchtelingen terecht met hun vraag, verhaal of probleem.

Het Zorgcafé is van dinsdag tot vrijdag geopend, van 12 tot 16 uur. Er zijn dan mensen aanwezig met een medische achtergrond, bijvoorbeeld artsen of verpleegkundigen en/of vrijwilligers met een achtergrond in psychologie, psychosociale zorgverlening of maatschappelijk werk. Zij bieden een luisterend oor en geven praktische tips, bijvoorbeeld over hoe je omgaat met stress. Ze proberen mensen zo te helpen dat ze zelf met hun probleem aan de slag kunnen. De hulp is gericht op zelfredzaamheid, wat goed aansluit op de filosofie van BOOST. Er zijn elke dag tolken aanwezig (Arabisch, Farsi en Tigrinya), zodat mensen hun verhaal in hun eigen taal kunnen vertellen.