ONTMOETING

BOOST organiseert naast taallessen en andere cursussen ook allerlei gezellige evenementen waarin ontmoeting centraal staat.

ZORGCAFÉ

Toen BOOST nog niet zo lang bestond, merkten de taaldocenten en andere vrijwilligers dat sommige nieuwkomers veel moeite hadden met leren. Ze konden zich niet goed concentreren, door slaapproblemen, allerlei zorgen en soms ook trauma’s. Ze hadden ook vragen over het zorgsysteem en alle regels in Nederland. Voor veel nieuwkomers is het bellen naar de huisarts niet makkelijk. Daarnaast kan het lastig zijn om de weg te vinden in de Nederlandse gezondheidszorg.

Daarom heeft Dokters van de Wereld samen met het Nederlandse Rode Kruis het Zorgcafé opgezet. Hier kunnen nieuwkomers terecht met hun vraag, verhaal of probleem. Er zijn mensen aanwezig met een medische achtergrond, bijvoorbeeld artsen of verpleegkundigen en/of met een achtergrond in psychologie, psychosociale zorgverlening of maatschappelijk werk. Zij bieden een luisterend oor en geven praktische tips, bijvoorbeeld over hoe je omgaat met stress. Ze proberen mensen zo te helpen dat ze zelf met hun probleem aan de slag kunnen. De hulp is gericht op zelfredzaamheid, wat goed aansluit op de filosofie van BOOST.

Bovendien zijn er elke dag tolken aanwezig (Arabisch, Farsi, Tigrinya en soms Somalisch), zodat mensen hun verhaal in hun eigen taal kunnen vertellen.

Het zorgcafé is open op woensdag, donderdag en vrijdag van 13:00 uur – 16:00 uur.

INFOCAFÉ

Naast onze dagelijkse activiteiten, zoals het Taalcafé en het Zorgcafé, organiseert BOOST ook regelmatig Infocafés.
Tijdens een Infocafé komen organisaties van buiten BOOST iets vertellen over allerlei verschillende interessante onderwerpen. Zo leren nieuwkomers Nederland steeds beter kennen en kunnen ze nog beter integreren. Thema’s zijn bijvoorbeeld: Werken in de zorg, Wonen en huren, Arbeidsrecht. Het zijn informatieve en inspirerende bijeenkomsten.

Kom ook een keer luisteren! Check de agenda voor meer informatie

BIJEENKOMSTEN

Ons programma staat bol van de activiteiten, zoals het maandelijkse Infocafé over steeds weer een ander thema, georganiseerd in samenwerking met onze partners. We organiseren ook platforms over wisselende onderwerpen, dialoogavonden, borrels en evenementen zoals BOOST for Love, een serie thema-avonden over de liefde. Houd de agenda in de gaten!

KEUKEN

In onze keuken kan dagelijks een lunch bereid worden voor 60 tot 80 bezoekers. Elke dag staat er een kookploeg klaar om een gezonde en heel smakelijke lunch te bereiden.

Je kunt in onze keuken en/of in de koffiebar mee werken als vrijwilliger, als werkervaringsplek ter voorbereiding op een echte baan in de horeca, om je Nederlands te oefenen, of omdat je gewoon van koken houdt. Ook worden er cursussen gegeven over bijvoorbeeld hygiëne en veiligheid in de keuken.

Voor de corona crisis stelde BOOST op maandagavond zijn keuken ter beschikking aan BuurtBuik. Deze organisatie kookt op verschillende plekken in de stad gratis maaltijden van producten die supermarkten, groenteboeren en horecabedrijven over hebben. Zo strijden we tegen voedselverspilling. Vrijwilligers en buurtgenoten halen het eten op en koken er samen een lekker diner van.

SPORTEN

Op de bovenste verdieping van ons pand hebben we een mooie gymzaal waar we activiteiten en evenementen organiseren. In de gymzaal vinden de fietslessen plaats maar kan ook gesport worden. Er is voetbal en er wordt gekickbokst. Heb je zelf ideeën voor nieuwe sporten? Ga met ons in gesprek, dan kijken we samen wat er mogelijk is.

Houd de agenda en het rooster in de gaten voor de juiste tijdstippen.