TAAL

‘De taal is de sleutel van het land’, aldus een Arabisch gezegde. En dat klopt. Wil je meedoen in Nederland, dan is het spreken van de taal heel erg belangrijk. Bij BOOST kun je gratis Nederlandse les krijgen en oefenen in het Taalcafé of het Taaltheater.

Wil je je aanmelden? Vul dan het formulier in en druk op aanmelden en wacht tot je een uitnodiging ontvangt.

  Taalniveau
  BeginnerGemiddeldGevorderd

  Ik wil mij graag aanmelden voor*

   

  NEDERLANDSE LES

  In BOOST wordt elke ochtend Nederlandse les gegeven. Als je je aanmeldt, heb je eerst een intakegesprek om je niveau te bepalen. Daarna word je ingedeeld in een lesgroep.
  Er zijn tien lesgroepen en twee tot drie docenten per groep. Elke groep heeft drie keer per week les van 10 tot 12 uur. Bij elkaar werken er ongeveer 25 docenten voor BOOST. Het zijn allemaal enthousiaste vrijwilligers die ervaring hebben met taal, bijvoorbeeld als NT2-docent of als docent in het reguliere Amsterdamse onderwijs.
  Heb je vragen over de Nederlandse lessen? Neem dan contact met ons op.

  TAALCAFÉ

  In het Taalcafé kun je elke middag van 13.00 tot 15.00 uur oefenen met Nederlands praten. Het is een mooie aanvulling op de Nederlandse lessen. Het is heel belangrijk om veel Nederlands te spreken, want alleen dan kun je de taal echt goed leren. In het Taalcafé gebeurt dat op een heel prettige manier. Elke dag is er een coördinator aanwezig en een groep vrijwilligers met wie je kunt oefenen, een spelletje kunt doen of de krant kunt lezen. Je komt in contact met mensen uit de hele stad en je leert hoe alles werkt in Nederland.

  Wil je meedoen? Loop gerust binnen bij het Taalcafé!

  TAALTHEATER

  In het Taaltheater leer je op een leuke, speelse manier de Nederlandse taal te spreken. Er worden situaties uit het dagelijks leven nagespeeld. Want je leert het meest door situaties die je echt meemaakt (op straat, in de tram, in de supermarkt), door te luisteren, te zien en te doen. Elke bijeenkomst is weer anders en er wordt veel gelachen.

  Je bent elke dag welkom in het Taaltheater van 13.00 tot 14.00 uur.