TAAL

‘De taal is de sleutel van het land’, aldus een Arabisch gezegde. En dat klopt. Wil je meedoen in Nederland, dan is het spreken van de taal heel erg belangrijk. Bij BOOST kun je gratis Nederlandse les krijgen en oefenen in het Taalcafé.

NEDERLANDSE LES

In BOOST wordt elke dag Nederlandse les gegeven. Als je je aanmeldt, heb je eerst een intakegesprek om je niveau te bepalen. Daarna word je ingedeeld in een lesgroep.

Er zijn tien lesgroepen en twee tot drie docenten per groep. Elke groep heeft drie keer per week les van 10 tot 12 uur. Bij elkaar werken er ongeveer 15 docenten voor BOOST. Het zijn allemaal enthousiaste vrijwilligers die ervaring hebben met taal, bijvoorbeeld als NT2-docent of als docent in het reguliere Amsterdamse onderwijs.

Op dit moment is er alleen direct plaats in de alfabetlessen. Voor de andere groepen is inschrijven nu niet mogelijk.

TAALCAFÉ

In het Taalcafé kun je elke middag van 13.00 tot 15.00 uur oefenen met Nederlands praten. Het is een mooie aanvulling op de Nederlandse lessen. Het is heel belangrijk om veel Nederlands te spreken, want alleen dan kun je de taal echt goed leren. In het Taalcafé gebeurt dat op een heel prettige manier. Elke dag is er een coördinator aanwezig en een groep vrijwilligers met wie je kunt oefenen, een spelletje kunt doen of de krant kunt lezen. Je komt in contact met mensen uit de hele stad en je leert hoe alles werkt in Nederland.

Wil je meedoen? Kom tussen 12.30 uur en 12.45 uur naar BOOST om je aan te melden voor het taalcafé van die dag. Door de corona maatregelen is er helaas beperkt plaats. Je kunt je elke dag opnieuw aanmelden.

HUISWERKBEGELEIDING

Als je hulp nodig hebt bij je huiswerk kun je ook bij BOOST terecht. Meerdere dagen per week van 14.00 tot 16.00 uur kun je hulp vragen bij dingen die je niet begrijpt of lastig vindt. Er zijn elke middag een aantal vrijwilligers aanwezig om mensen te helpen met huiswerk voor de taallessen, maar je kunt ook hulp vragen bij rekenen of andere vakken. Neem je eigen boeken en huiswerk mee en ga samen aan de slag!

TAAL ONLINE

Door de huidige corona maatregelen moet iedereen veel thuis blijven. Gelukkig kun je ook thuis oefenen met de Nederlandse taal. Klik hier door naar de taal online pagina met tips om zelf online aan de slag te gaan.

Wil je graag 1-op-1 hulp bij je huiswerk vanuit huis? Neem dan contact voor ons op voor huiswerkbegeleiding op afstand.