Verbouwing gaat niet door

Al bijna een jaar praat BOOST met de gemeente over verbouwing van ons pand aan de Danie Theronstraat. De gemeente is hard bezig met de opvang van 500 ongedocumenteerde vluchtelingen. Op verschillende plekken in de stad komen opvanglocaties waar vluchtelingen kunnen verblijven, en zich kunnen oriënteren op hun toekomst.

In de plannen van de gemeente zou in het pand van BOOST opvang voor 30 vluchtelingen komen. Hoewel BOOST heel positief is over goede opvang voor ongedocumenteerde vluchtelingen, waren we niet zo blij met de voorgestelde verbouwing van ons pand. Hierdoor zouden we 6 taallokalen moeten inleveren, en zou het pand flink moeten worden verbouwd.

Maar de verbouwing gaat niet door! De gemeente heeft genoeg andere plekken gevonden om opvang te realiseren. Verbouwen van de Danie Theronstraat is ingewikkeld en duur. Ook ligt er nog een aanvraag om ons pand de status van gemeentelijk monument te geven. Ons pand staat nu op de reservelijst, en de verwachting is dat de gemeente in 2020 definitief zal besluiten om hier geen opvang te maken.

BOOST gaat nu opnieuw met de gemeente praten; over de toekomst van BOOST en over de toekomst van het pand. We willen graag nog een aantal jaren doorgaan, en we onderzoeken of we onze activiteiten samen met andere organisaties kunnen uitbouwen tot een stedelijke voorziening waar bewoners en vluchtelingen nog een aantal jaren kunnen samen werken aan integratie.