Vrijwilligers bedankt op het vrijwilligersfeest

Alle vrijwilligers bedankt! Dat was de boodschap van de grote vrijwilligersavond die BOOST op 30 november organiseerde. Uit alle hoeken van BOOST waren ze gekomen: Taaldocenten, medewerkers van de keuken en de bar, medewerkers van het taalcafé, de fietsles, het taaltoneel, huiswerkbegeleiders, noem maar op! Ruim 80 mensen, ongeveer de helft van onze vrijwilligers, waren aanwezig. Het is leuk om te zien dat ook steeds meer vluchtelingen bij BOOST als vrijwilliger actief zijn.

Leontien heette iedereen welkom. Ramon keek terug op het voor BOOST spannende jaar 2019. De discussie over de toekomst van ons pand aan de Danie Theronstraat kostte veel energie, maar nam recent een onverwachte wending. Zie artikel elders in deze BOOSTPost. We zijn erg blij met de steun die we van alle kanten krijgen: gemeente Amsterdam, fondsen en organisaties met wie we samenwerken. Maar vooral zijn we blij met de inzet van onze vrijwilligers. BOOST draait voor 95% op vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat alle activiteiten plaatsvinden, en dat BOOST een unieke, warme ontmoetingsplaats van vluchtelingen en

stadsbewoners is. Het is zo bijzonder dat veel vrijwilligers al ruim 3 jaar intensief meedoen, en er ook steeds weer nieuwe mensen aansluiten bij BOOST. We zagen dit jaar weer een toename van de activiteiten en van het aantal deelnemers en vrijwilligers. De grote toeloop kwam onder andere tot uiting in de wachtlijst om mee te kunnen doen aan de taallessen. Ramon bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet. Hierna verzorgde toneelgezelschap DEGASTEN een programma met als thema “erbij horen”. Wanneer heb je het gevoel dat je ergens niet bij hoort, of juist wel, en hoe ervaar je dat? Na betoverende Koerdische muziek maakten we samen een stroom van woorden en gedachten over verbondenheid. Daarna was er een heerlijk diner, en tijd om uitgebreid met elkaar te praten. De avond eindigde met muziek en dans.

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet, en voor alle BOOST-ers een fijne kerstvakantie!